Speelgoedwinkel online

Software voor efficiënt magazijnbeheer: ERP en WMS

Geplaatst op

Softwareoplossingen zijn onmisbaar in de moderne economie. Ze helpen bedrijven bij het verbeteren van processen op zowel operationeel als analytisch-strategisch niveau. ERP (Enterprise Resource Planning) speelt hierbij een bijzonder belangrijke rol. Het draait allemaal om het doelgericht en efficiënt gebruik maken van de beschikbare middelen binnen een bedrijf. In de zakelijke context worden deze middelen gekoppeld aan interne processen en procedures.

 

De belangrijke rol van een ERP-systeem

Deze processen kunnen effectief in kaart worden gebracht met behulp van ERP-software. Binnen het systeem kunnen ze niet alleen beheerd, maar ook geoptimaliseerd of zelfs geautomatiseerd worden. Dit leidt tot besparingen op sommige gebieden, die op hun beurt weer effectiever ingezet kunnen worden elders. Door repetitieve, administratieve processen te automatiseren, worden medewerkers ontlast. Dit geeft bijvoorbeeld medewerkers in de klantenservice extra capaciteit om zich te richten op klantvragen. Iedere minuut die zij niet hoeven te besteden aan een taak die eenvoudig geautomatiseerd kan worden, kunnen ze zich richten op wat er echt toe doet: contact met de klant.

Kort samengevat stelt ERP-software bedrijven in staat om bedrijfsprocessen holistisch in kaart te brengen. In de ERP-software worden diverse modules gecombineerd, elk met functies die nodig zijn om processen in het betreffende bedrijfsgebied te beheren. Voorbeelden van dergelijke modules zijn: Customer Relationship Management (CRM), Human Resource Management (HRM) en hetgeen waarop wij ons in het volgende hoofdstuk gaan richten: Warehouse Management.

 

Wat houdt een WMS in?

“WMS” is de afkorting voor een Warehouse Management System. Met een WMS kunnen bedrijven alle activiteiten in hun magazijn centraal monitoren en beheren. Dit systeem kan ook worden geïntegreerd met de ERP-software, waardoor bedrijven magazijnprocessen vanaf één locatie kunnen beheren, zoals inkoopprocessen. Moderne, genetwerkte WMS-systemen, die ook onderweg toegankelijk zijn, bieden orderpickers bijvoorbeeld gerichte toegang tot goederen en ondersteunen bij het inpakken voor transport.

 

Voordelen van een WMS in Magazijnbeheer

Opslagroutes kunnen worden geoptimaliseerd om tijd te besparen en orderpickers hoeven geen onnodige routes af te leggen. Daarnaast helpt een WMS bedrijven bij het optimaliseren van de beschikbare opslagruimte. Op elk moment kan het systeem aangeven hoeveel van welke goederen nog beschikbaar zijn en waar ze zijn opgeslagen. Verwijderingen van goederen kunnen real-time worden bijgewerkt in het systeem en zijn zichtbaar voor alle medewerkers.

Dit zorgt voor transparantie in de processen, wat helpt bij het optimaliseren van interne bedrijfsprocessen en het handhaven van concurrentievermogen op de lange termijn, vooral in een tijd van hoge concurrentiedruk en hoge klantverwachtingen. ERP-software ondersteunt bedrijven bij het aangaan van deze uitdagingen en het klaar zijn voor de toekomst.

 

Onderzoek benadrukt de onschatbare waarde van WMS tijdens de feestdagen

Recent onderzoek door Deposco benadrukt dat groothandelaren, retailers en magazijnbeheerders het erover eens zijn: WMS is cruciaal om succesvol te zijn als bedrijf tijdens het najaar. Met de feestdagen in aantocht zijn veel magazijnbeheerders al druk bezig met de voorbereidingen. WMS biedt essentiële ondersteuning in dit proces.

Wilt u een volledig overzicht van de onderzoeksresultaten lezen? Klik dan hier voor het uitgebreide artikel.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van allerlei leuke dingen over speelgoed. Lees daarvoor onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ speelgoedwinkelonline.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden