Speelgoedwinkel online

Wat zijn de voordelen van het digitaliseren van een archief?

Geplaatst op

Schrijf op je to-do-lijst: digitaliseren archief. Na het lezen van deze blog weet je waarom je dit op je lijstje moest schrijven. Er zijn namelijk vele voordelen verbonden met het digitaliseren van analoge gegevens. Decennialang hebben we gebruik gemaakt van analoge media. Veel van deze media worden nog door een handjevol mensen gebruikt en onderhouden. Wanneer we kijken naar het archief van een organisatie, dan zien we dat daar tal van soorten media in opgeslagen kunnen zitten. We nemen het graag met je door deze tekst.

A4 papier 

Er is in de afgelopen decennia behoorlijk wat af geprint en al deze documenten zijn in een archief gezet of bijvoorbeeld versnipperd. Wat nog over is moet soms bewaard blijven. Dan is het erg handig om de zaak te laten digitaliseren omdat het dan erg gemakkelijk is om documenten te vinden en te doorzoeken. Daarbij is het zo dat papier nogal kwetsbaar kan zijn en dat een digitaal archief een oplossing vormt hiervoor.

Film en audio 

Het verleden werd vooral magnetische tape gebruiken om audio op te slaan. Nog steeds zijn er enthousiastelingen te vinden die graag met dit medium werken. Wanneer in jouw archief dergelijke media aanwezig zijn, dan kun je deze ook laten digitaliseren. Zo zijn ze ook gemakkelijk te bekijken en te beluisteren. In vele gevallen hebben mensen de machines niet meer om tape af te spelen. Dan zit je al snel dat je je tot een expert moet verhouden die dergelijke machines wel heeft. 

Digitaliseer bedrijf 

De uitkomst, als het gaat over het digitaliseren van je archief, is een digitaliseerbedrijf. Deze experts hebben goed onderhouden klassieke machines waarmee ze werken. Zo is het heel gemakkelijk voor hen om jouw tape over te zetten naar digitale bestanden. Deze kunnen natuurlijk vanuit het digitale archief bekeken worden. Een ideale manier om belangrijke gegevens snel opvraagbaar te maken. Meerdere mensen kunnen gebruik maken van dezelfde files. Een digitaal archief is niet zo kwetsbaar voor bijvoorbeeld brand of waterschade.

Over ons

We houden je op de hoogte van allerlei leuke dingen over speelgoed. Lees daarvoor onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ speelgoedwinkelonline.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden